fbpx

Beemup

BNR Slimme Koppen

Klimaat, gezond leven, online wereld en de leefbaarheid in de stad. In het programma BNR Slimme Koppen gaat Diana Matroos op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze belangrijke thema’s.

Hoe maken we sociale netwerken socialer?

Ons leven staat bol van de Zoom-meetings, mails en ook in ons privéleven gebruiken we Whatsapp, datingapps en sinds kort ook Clubhouse. We staan dus letterlijk veel meer in contact met elkaar. Maar dan vaak wel alleen via tekst, beeld of geluid. Maar hoe maak je het contact via sociale netwerken socialer?

Uitdager van de eerste uitzending is psychiater en schrijver Bram Bakker. Hij is van mening dat het gebruik van sociale media de behoefte aan echt zintuiglijk contact alleen maar aanwakkert. Als mens zijn we altijd op zoek naar contact als we dit hebben gevonden gaat ons brein pas in een ruststand, aldus Bakker. Sociale media en dus sociale netwerken gaan dat volgens Bakker nooit bewerkstelligen.

De Slimme Koppen van deze uitzending zijn Daniël van der Waals, oprichter van Beemup en IT-ondernemer Ben van der Burg. Zij hebben wel ideeën om sociale netwerken socialer te maken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email