fbpx

Beemup

Beemup: de volgende stap in online events

Deel post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Beemup virtual events

Wordt 2021 voor jou het jaar van creativiteit en verbinding met je medewerkers of achterban?

De pandemie zorgt er nu voor dat een derde van de werknemers minder loyaliteit richting de werkgever voelt. De Zoom-moeheid slaat toe. De betrokkenheid en motivatie van werknemers kan wel een duwtje in de rug gebruiken.

Werkgeluk is het enige medicijn voor de mentale gezondheid van medewerkers. We moeten ervoor zorgen dat we met elkaar weer die verbinding voelen. Plezier maken en medewerkers inspireren met een gedeelde passie, een gemeenschappelijk doel en hun bijdrage aan een groter geheel… het kan nu ook online!

Door de kracht van VR is het mogelijk om bijzondere effecten en verhaallijnen te ontwerpen. In deze Corona tijden waar men het Zoomen en Teamen beu begint te worden is een Beemup een prettige insteek van online ontmoetingen.

 

 

Oneindige storytelling en regie mogelijkheden

Beemup is een virtual storytelling agency voor corporate klanten en topsprekers die online 3D virtuele performances willen overbrengen. Influencers en bedrijfsleiders stappen middels Virtual Reality in een 3D wereld en vertellen daar hun verhaal met oneindige storytelling en regie mogelijkheden in de huid van een gepersonaliseerde avatar.

Met een Beemup is alles mogelijk. De wereld van 3D effecten, objecten en omgevingen zijn eindeloos. Je kan in elke denkbare omgeving presenteren en en elk object in je presentatie naar voren laten komen. Denk aan een oproep voor gedragswijziging in de klimaatverandering. De spreker kan het publiek meenemen langs droge vlaktes in de woestijn, overstroomde gemeenschappen in Azië en als afsluiting een conclusie geven terwijl hij/zij loopt over de Nederlandse dijken. De spreker kan net als in een powerpoint presentatie met een handgebaar de regie van het verhaal bepalen.

 

Virtual talks with Beemup

 

Green screen, livestream of een Beemup

Met gebruik van een green screen of livestream studio oogt de spreker nog realistischer, maar is de spreker beperkt in interactie met de omgeving. Het productiewerk dat achter elke evenement zit is traditioneel qua opname apparatuur en daardoor aan de prijzige kant.

Met Beemup is er een meer gestroomlijnd proces, creëer je meer immersie voor je publiek en kunnen sprekers en performers interacteren met de omgeving. Daarnaast worden je 3D assets (avatars, branded stages, omgevingen en objecten) altijd veilig opgeslagen voor hergebruik. Hierdoor kan je op elk gewenst moment altijd een Beemup inzetten. Dit scheelt tijd en geld. Zie ook onze FAQ-pagina.

 

Digitaal platform

Momenteel vertaalt Beemup de hierboven omschreven dienstverlening naar een schaalbaar digitaal platform. Met als doel 3D storytelling toegankelijk te maken voor bedrijven wereldwijd. Niet presenteren met slides en vensters, maar presenteren met objecten, effecten en omgevingen in 3D. Step into your story.

TED Talk in VR

 

Even voorstellen

Het management team van Beemup bevat diverse en relevante achtergronden. Daniël van der Waals (Marketing Director en founder) in community, marketing en creativiteit, Jorrit Velzeboer (Technical Director) in techniek en platformen en Alex van der Baan (Managing Director) als schakel tussen techniek en klant, sales en leiderschap.

Het operationele team bestaat uit Nathan Korfker (Customer Success Manager), Satish Binda (Back-end Developer) en Pjotr Frenkel (Technical Artist). Wil je meer lezen over het team? Klik dan hier.

 

Hoe Beemup is ontstaan

In 2013 kwam Daniël op het idee van een 3D presentatie tool: Xplane. Een volgende stap in de evolutie van presenteren: in plaats van presenteren in 2,5D zoals bij Prezi, presenteren in volledig 3D gebruik makend van web based game-technologie. Deze presentaties konden worden gebruikt om het publiek door een zogenaamd ‘geheugenpaleis’ te leiden. Een geheugenpaleis is een 2000 jaar oude geheugentechniek die werd gebruikt door de oude Grieken en Romeinen. De virtuele tour van een Xplane-presentatie zou het publiek zo helpen om de inhoud van de presentatie beter te onthouden.

Na jaren op eigen houtje te hebben gewerkt aan zowel de technische ontwikkeling van Xplane als ook het opbouwen van een netwerk en verbinden van relevante personen en partijen aan het concept, heeft Daniël samen met Jorrit in februari 2019 het concept omgegooid van 3D presentatie tool naar events in VR. Vanaf dat moment was er een duidelijke groei in interesse voor het idee met name vanuit de sprekers markt, maar was het een uitdaging om volledig bootstrapped het product door te ontwikkelen en tractie te genereren bij event organisatoren. Vanaf maart 2020 door de komst van de COVID-pandemie kwam er in één klap veel aandacht voor het platform, terug te zien ook in de meerdere media publicaties vanaf dat moment.

 

Patrick van Veen in VR

 

Mensen en partijen die zich verbonden aan het project kwamen en gingen. Na een lange periode van vallen en opstaan ging Xplane verder als Beemup met in juli 2020 de start van een nieuwe bv met in het bestuur Alex als nieuwe directeur, Jorrit als Technical Director en Daniël als Marketing Director en founder en een gemotiveerd team van medewerkers en partners. Ook de propositie veranderde van virtual reality events naar full-service B2B virtual storytelling agency met de nadruk op het creëren van maximale binding en WOW-factor bij het (online) publiek o.a. voor merk-organisaties en het management van top influencers en cabaretiers.

 

Waar we nu staan en plannen voor de toekomst

Inmiddels hebben we met Beemup de afgelopen periode mooie projecten mogen draaien, waaronder voor GSK Pharmaceuticals, TEDx en het Rathenau Instituut. Klik hier om meer te lezen over onze cases.

We kijken er naar uit om de komende periode en in 2021 vele mooie projecten neer te zetten en samen met corporate klanten, topsprekers en influencers de creativiteit op te zoeken en alle nieuwe mogelijkheden van storytelling in VR te verkennen!

Download de gratis whitepaper

De whitepaper geeft inzicht in waar Beemup voor staat, welke voordelen en mogelijkheden het biedt en hoe Beemup te werk gaat.

Hoe werkt Beemup?

Download hieronder de whitepaper en zie precies hoe Beemup te werk gaat.