fbpx

Beemup

Veelgestelde vragen

Beemup FAQ

Online storytelling in 3D voor sprekers, performers en corporates

Beemup is een full-service B2B virtual storytelling agency. Sprekers, performers en leidinggevenden stappen middels Virtual Reality in een 3D wereld en vertellen daar hun verhaal met oneindige regie en storytelling mogelijkheden in de huid van een gepersonaliseerde avatar.

Met een beemup is alles mogelijk. De wereld van 3D effecten, objecten en omgevingen zijn eindeloos. Je kan in elke denkbare omgeving presenteren en en elk object in je presentatie naar voren laten komen. Denk aan een oproep voor gedragswijziging in de klimaatverandering. De spreker kan het publiek meenemen langs droge vlaktes in de woestijn, overstroomde gemeenschappen in Azië en als afsluiting een conclusie geven terwijl hij/zij loopt over de Nederlandse dijken. De spreker kan net als in een powerpoint presentatie met een handgebaar de regie van het verhaal bepalen. 

Daarnaast worden je 3D assets (avatars, branded stages, omgevingen en objecten) altijd veilig opgeslagen voor hergebruik. Hierdoor kan je op elk gewenst moment altijd een Beemup inzetten. Dit scheelt tijd en geld.

Beemup is voor corporate klanten en topsprekers die online 3D virtuele performances willen overbrengen.

Als je op zoek bent naar manieren om je (online) publiek te inspireren dan helpen wij je graag verder. Allereerst geef je ons de belangrijkste details over je bedrijf en meer informatie over het verhaal dat je wilt vertellen. Dit duurt slechts enkele minuten en kun je doen door ons formulier op de website in te vullen of door ons te bellen op +31 30 227 2500.

Met behulp van deze informatie matchen we jouw gegevens met ons designteam. Vervolgens krijg je een van onze specialisten toegewezen, hij of zij begeleidt je persoonlijk door het proces en zorgt ervoor dat de aanvraag voor jouw beemup snel en gemakkelijk verloopt. Na een inhoudelijke briefing en de daarbij behorende uitgangspunten kan een definitieve offerte worden aangeboden.

Na akkoord op de offerte ontwikkelen we een 3D storyboard met omgevingen, objecten, effecten, camerahoeken en belichtingen die aansluiten op jouw verhaal en event. In de meeste gevallen kan jouw verhaal al in 14 dagen worden omgezet naar een 3D evenement.

Om een goede interactie mogelijk te maken bieden wij opdrachtgevers de mogelijkheid om een fotorealistische avatar te creëren in de VR omgeving. Om tot dit ontwerp te komen nodigen we de sprekers graag uit in onze studio waar we de scan uitvoeren, in combinatie met een demonstratie en korte VR workshop. Na de scan doen we een korte intake om de voorkeuren rondom kleding af te stemmen van de avatar. Een week later kunnen de opnames of de livestreams plaatsvinden.

Met gebruik van een green screen studio oogt de spreker nog realistischer, maar is de spreker beperkt in interactie met de omgeving. Het productiewerk dat achter elke evenement zit is traditioneel qua opname apparatuur en daardoor aan de prijzige kant. 

Je hebt veel technologie nodig om implementatie van een green screen optimaal te laten werken en je hebt ook hightech lampen nodig. Als de verlichting niet perfect uitgebalanceerd is, lijkt de techniek kunstmatig en onaangenaam voor het publiek. Als het beeldmateriaal op de voorgrond een beetje van de achtergrondkleur bevat, wordt dit tijdens het keying-proces vervangen. De expertise die hierbij komt kijken zorgt over het algemeen voor een langdurig en prijzig proces, met veel projectmanagement.  

Daarnaast worden je 3D assets (avatars, branded stages, omgevingen en objecten) altijd veilig opgeslagen voor hergebruik. Hierdoor kan je op elk gewenst moment altijd een beemup inzetten. Dit scheelt tijd en geld.

Het livestreamen van een evenement vereist hard werken. Het vereist aanzienlijke middelen, een gedegen planning en een tot op de minuut nauwkeurige uitvoering. Als het niet goed wordt gedaan, kunnen kleine redenen, zoals een magere geluidskwaliteit, pixelachtige video of black-outs, de reputatie van het bedrijf schaden.

Afhankelijk van de complexiteit van je stream, zullen de prijzen variëren. Als je streeft naar een hoogwaardige, professionele stream van een evenement, heb je waarschijnlijk meerdere video- en audiobronnen. Met dat in gedachten zou je meer apparatuur en een team van operators nodig hebben om alle live-schakelingen te verzorgen. En daarmee komen extra kosten zoals huur studio en apparatuur en salarissen.

Met Beemup is er een gestroomlijnder proces, creëer je meer immersie voor je publiek en kunnen sprekers en performers interacteren met de omgeving. Daarnaast worden je 3D assets (avatars, branded stages, omgevingen en objecten) altijd veilig opgeslagen voor hergebruik. Hierdoor kan je op elk gewenst moment altijd een beemup inzetten. Dit scheelt tijd en geld.

Een beemup inzetten voor jouw volgende online event is al mogelijk met een budget vanaf rond de 5.000 euro. Neem contact op met ons via +31 30 227 2500 of info@beemup.com om te kijken welke mogelijkheden passend zijn voor jouw event en budget.

In de meeste gevallen kan jouw verhaal al in 14 dagen worden omgezet naar een 3D evenement.

Beemup zit dicht op de huid van onze klanten… letterlijk. Wij geloven dat alle data die klanten ons geven in 3D werelden niet voor ons zijn om te nemen. Alle 3D assets (avatars, branded stages, omgevingen en objecten) worden altijd veilig opgeslagen voor hergebruik en gekoppeld aan jouw bedrijfsaccount waar jij als klant alleen bij kunt.

Wil je meer informatie? Download ons whitepaper!

De whitepaper geeft inzicht in waar Beemup voor staat, welke voordelen en mogelijkheden het biedt en hoe Beemup te werk gaat.

Hoe werkt Beemup?

Download hieronder de whitepaper en zie precies hoe Beemup te werk gaat.